JOB OG SYGEFRAVÆR

Stress på job og sygefravær er et voksende problem på mange arbejdspladser. Nogle arbejdspladser er opmærksomme på medarbejderes sundhed og trivsel. Derfor tilbydes personalet forebyggelse og behandling af stress og sygefravær.

Til forebyggelse og behandling af stress og sygefravær er psykomotorisk terapi og afspænding særdeles velegnet.

Psykomotorisk terapi

Psykomotorisk terapi vil indeholde individuelle samtaler, som skal afdække medarbejderens vaner, fysisk/psykiske velbefindende og behov, med henblik på at tilrettelægge et behandlingsforløb. Vejledning i øvelser med fokus på brugen af kroppen, og evt. introduktion til afspænding og mindfulness kan være en del af forløbet. Og en enkel vejledning om kost og motionsvaner kan indgå i samtalen, hvis medarbejderen føler sig plaget af stress.

Samtidig er den kropslige behandling på briks det centrale i forløbet af psykomotorisk terapi. Herved lindres kropslige gener, som f.eks. hovedpine, nakke- og skuldersmerter, ondt i ryggen, spændinger i kroppen og søvnløshed. Musklerne afspændes og hormonet oxytocin bliver frigivet. Dette giver en dyb form for ro i hjernen og nervesystemet. Blodtrykket og mængden af stresshormoner sænkes og immunforsvaret aktiveres. Behandlingen sigter mod en langsigtet bedring af kropsfunktion og helbred med henblik på at udnytte sine ressourcer.

Psykoterapeutiske samtaler

Psykoterapeutiske samtaler kan være gavnligt for medarbejdere i forbindelse med sygefravær eller hvis man pga psykiske faktorer ikke kan magte arbejdet. Målet med det psykoterapeutiske forløb er at styrke selvværdet, selvtillid, mestring og handlekraft, således at medarbejderen finder nye kræfter til at genoptage og mestre arbejdet.

Det psykoterapeutiske forløb vil egne sig til problemstillinger som f.eks.:

Arbejdspladsen er velkommen til at kontakte mig for nærmere aftale om forebyggende eller behandlende forløb i forbindelse med sygefravær og stress, for enkelte medarbejdere eller grupper.

Og er du medarbejder med behov for behandling, er du velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere om en aftale mellem dig, arbejdsgiver og mig som behandler.

Job og sygefravær

Læs mere om årsager til stress, symptomer mm. på min blog.