Skip to main content

Psykoterapi mod stress


Stress medfører en lang række kropslige symptomer, som varierer fra person til person. Det primære er, at det påvirker kroppens sundhed, også på lang sigt. Psykoterapi mod stress vil hjælpe dig til at finde årsager og veje til bedring.

Stress påvirker ofte den selvopfattelse vi har, på en negativ måde. At opleve at kroppen og psyken “står af i farten” kan betyde at selvtillid og selvværd lider skade. Et selvbillede af en der er stærk, kan overskue meget, er med hvor tingene sker, er produktiv og i udvikling blegner, når kroppen siger fra. Det er ikke ualmindeligt, at der i kølvandet på langvarig stress følger en depression.​

Vi har alle brug for en god balance imellem aktivitet og hvile i vores liv for ikke at blive overbelastet. Når kroppen reagerer på overbelastning, har det ikke noget at gøre med, om du er stærk eller svag. Det er et symptom på, at din krop igennem lang tid har sendt signaler om, at den er i ubalance. Signaler som du ikke har lyttet til. Alle mennesker kan få alvorlige stress-symptomer, når den er blevet belastet igennem lang tid.

Derfor kan det være nødvendigt at arbejde psykoterapeutisk med at undersøge de dybereliggende årsager til, at du er stress-ramt. Og eventuelt arbejde med det selvbillede du har, for at finde en vej i hvordan hverdagen kan blive mere livgivende end nedbrydende.

I den akutte situation kan det være en stor hjælp at bruge afspændingsbehandling. Dette vil afbalancere din krops nervesystem, så det bliver muligt, at opnå den ro i krop og tanker, som har været fraværende alt for længe.

For at opnå en langsigtet behandling af stress kan det være nødvendigt at arbejde med psykoterapi mod stress, dels med den nuværende situation, dels med forebyggelse mod stress igen senere i livet. Jeg vil hjælpe dig med at finde vejen fra stress til balance.