Familie og relationer

Familie og relationer er som regel noget af det vigtigste i vores liv. Samtidig er familie og andre nære relationer også ofte den største kilde til, ikke bare glæder, men også frustrationer, skuffelser, sorger, vrede og andre svære følelser. Ofte er det de samme temaer, der gentager sig i flere forskellige relationer.

Det skyldes at vi har et mønster – en særlig måde at være på i relation til andre. Vores måde at være i relation til andre mennesker er formet af, hvordan de første relationer tidligt i vores liv har været. Vores tidlige tilknytning til vores forældre eller anden omsorgsperson. Vi bærer vores tilknytningsmønster med os ind i voksenlivet. Det viser sig især når vi er i konflikt, hvilken strategi vi vælger ud fra vores tidligere erfaringer i livet.

Familie, parforhold og andre relationer

Det gentager sig

Det kan føles slidsomt og ufrugtbart, at blive ved med at gentage et mønster. Især hvis det betyder, at svære følelser gentager sig, og du ikke er tilfreds i relationen eller med dig selv.

I familie og relationer har vi ofte nogle bestemte roller, som vi bærer med os ind i voksenlivet. Måske har du et ønske om at træde ud af den rolle, du fik i din opvækstfamilie. At blive mere dig selv og fri. Igennem samtaleterapi får du mulighed for at få større bevidsthed om, hvad der sker og indsigt i andre muligheder.

Især i kærlighedsrelationer kan vi nogle gange have en tendens til, at komme til at gentage måden at være i relation, som ligner det kendte fra tidligt i livet. Denne gentagelse sker helt ubevidst. Men med psykoterapi bliver det muligt at få bevidsthed om, hvad der sker, og finde andre og nye veje i de realtioner, du har i dit liv.

Uanset om det er i familien, i nære venskaber eller i kærlighedsrelationer du er kørt træt i gentagelsen, vil jeg hjælpe dig med at søge indsigt og nye handlemåder. Målet vil altid være at du bevarer dig selv, og undersøger om dine relationer kan blive mere givende, trygge og nærende for dig.