Skip to main content
Fri efter psykisk vold

Fri efter psykisk vold


Bliv fri efter psykisk vold. Hvis du i en relation har oplevet flere gange, at du er blevet nedgjort, kontrolleret, manipuleret, truet eller på anden måde krænket, så har du oplevet psykisk vold.

Er du, eller har du været i et parforhold, hvor du er blevet kontrolleret, manipuleret og systematisk kritiseret, så vil du opleve at din selvtillid og selvværd langsomt og gradvis nedbrydes. Du kan blive utryg og tilpasset. Føler måske at du ’går på æggeskaller’ i forsøget på at opføre dig ’rigtigt’ i din partners øjne. For undgå konflikter og yderligere ydmygelser eller trusler. Det kan også være i forsøget på at nå tilbage til den kærlighed og opmærksomhed, som du, måske i starten af forholdet, oplevede fra din partner. Magtbalancen bliver ulige i forhold, som er præget af psykisk vold.

Hvis du genkender at være udsat for aggressive udbrud, trusler, ødelæggelse af ting i vrede, løgne, gaslighting, kontrol af din påklædning og færden, er det psykisk vold. Også hvis du bliver gjort økonomisk afhængig eller bliver presset til at gøre ting, som du ikke bryder dig om, fx seksuelt eller andet.

Du mister dit kompas

Den psykiske vold har til formål at dominere, begrænse og kontrollere din livsudfoldelse. Du kan over tid komme til at føle, at du knapt kan kende dig selv, fra hvem du var engang. Ofte opdager man det ikke, før det har stået på over længere tid.

Det er som at blive spundet ind i et edderkoppespind, der strammes mere og mere omkring dig. Du kan miste din sunde dømmekraft, og miste din fornemmelse for egne grænser, fordi virkeligheden bliver forvrænget af din partners.

Måske er du over tid blevet isoleret fra venner og familie, hvilket gør det endnu sværere at bryde med den skadelige relation, fordi du føler dig alene.

Du kan have mistet dit kompas ifht hvad der er normalt og i orden. Det har psykiske, sociale og ofte også fysiske konsekvenser. Og kan give mange former for symptomer på mistrivsel og stress.

Bliv fri efter psykisk vold. Psykisk vold forekommer ikke kun i parforhold. Det giver også ar på sjælen, hvis du fx er vokset op med en forælder, som har været psykisk voldelig.

Uanset om du genkender psykisk vold fra parforhold, opvækst eller andre vigtige relationer, behøver du ikke at være alene med det. Jeg hjælper dig gerne med at genfinde dit kompas – og komme videre i livet.

Jeg modtager klienter henvist fra Lev Uden Vold

Læs evt mere om forskellige former for vold hos LLOK.