Skip to main content
Genvind livet efter traumer

Genvind livet efter traumer


Traumer kan give en følelse af at have mistet livet. Som om alt har forandret sig. Genvind livet efter traumer. Et chok, hvor du har følt dig truet, udsat for overgreb eller været vidne til voldsomme oplevelser kan sætte sig som et traume.

Hvis oplevelserne påvirker dig i dit daglige liv i mere eller mindre grad, er det traumer. De kan komme af oplevelser fra nyere tid eller fra tidligt i livet. Og traumer efterlader sig spor i vores krop og psyke. De medfører smerte, begrænsning og besværlighed ved livet.

Lad mig hjælpe dig med at bearbejde dine oplevelser, så de bliver mindre tunge at bære. Og genvind livet efter traumer.

Traumerne viser sig både psykisk og fysisk. De efterlader et højaktivt nervesystem, der hele tiden er i alarmberedskab og føles som en kronisk stress i kroppen. Skiftende med at være udmattet, nedlukket, energiløs og modløs. Det kan give en følelse af ikke at være rigtigt til stede i verden, som at være bag en glasvæg ingen andre kan se.

Symptomer kan være lav tærskel for stress, flashbacks og mareridt, aggressiv adfærd, søvnløshed, koncentrationsbesvær, hukommelsessvigt og en lang række kropslige symptomer. Og det kan påvirke de relationer, du har i dit liv.

Du kan føle dig ensom og isoleret der, hvor dine traumeoplevelser har efterladt dig. Du behøver ikke at være alene.

Traumeoplevelser

Traumer kan opstå i forbindelse med seksuelle og fysiske overgreb, uheld eller pludselige tab af dine nærmeste. Også oplevelser som ulykker, trusler, fald eller operationer, komplicerede fødselsoplevelser, eller andre meget ubehagelige oplevelser, kan sætte sig i krop og psyke som traumer.

Traumer kan også være en følge af at have haft en utryg opvækst præget af svigt og overgreb.

Hvis du er du ramt af traumer, vil jeg hjælpe dig med at bearbejde dine oplevelser og genvinde dit liv.