Skip to main content
Fra stress til balance

Fra stress til balance


Har du brug for finde vejen fra stress til balance? Så hjælper jeg dig gerne på vej. At forstå kroppens signaler, og hvorfor du er havnet her med stress symptomer, er et vigtigt skridt på vejen til genfinde mere ro og glæde i dit liv. Dine næste skridt er at reagere på din krops signaler. Det er nok ikke så enkelt, som det kan lyde, men det er muligt.

En ganske kortvarig stress i kroppen er helt normal og nyttig, når du skal præstere noget særligt. Den hjælper dig med at yde det ekstra, som kræves lige nu. Det er en del af kroppens normale sundhed. 

Men når vi taler om stress over længere tid, kan det belaste din krop og psyke og du kan få symptomer, som er ubehagelige og presser din sundhed. Hvis du har brug for hjælp til at finde vejen ud af stress, er du velkommen til at tage kontakt.

Symptomer

Nogle af de almindelige symptomer på stress og overbelastning er:

Søvnproblemer, tristhed, irritabilitet, grådlabil, udtalt træthed, udbrændthed, muskelspændinger og smerter i kroppen, mave-/tarmproblemer, forringet hukommelse, koncentrationsbesvær, uro i kroppen og svækket immunforsvar. Nedsat glæde og lyst kan tilføjes, samt hovedpine, svimmelhed, forhøjet blodtryk, hjertebanken, trykken for brystet og åndedrætsproblemer. Måske bliver du mindre social eller bekymrer dig for meget. Har det stået på over længere tid, kan det føre til mere alvorlige fysiske følgesygdomme, samt depression og angst.

Årsager til stress

Stress er kroppens naturlige reaktion på langvarig belastning på et eller flere af livets områder. Det er en naturlig følge af, at dine ressourcer eller rammer ikke er i balance med de krav og forventninger, der stilles til dig udefra eller indefra af dig selv.

Der kan være arbejdsmæssige årsager, hvor dine opgaver vokser dig over hovedet, fordi der ikke stilles den nødvendige tid eller hjælp til rådighed. Eller hvor opgaverne bevæger sig for langt væk fra dine kompetencer, eller ansvaret bliver for stort. Hvis du oplever det nødvendigt at gå på kompromis med kvaliteten af dit arbejde og det går imod dine egne værdier om ordentlighed, kan det føre til stress. Eller at du simpelthen over lang tid arbejder mange ekstra timer for at leve op til den kvalitet, du kan stå inde for.

Dårligt psykisk arbejdsmiljø vil ofte give stress, hvis du bliver i det for længe.

Stressorer i privatlivet kan bl.a. være familie, kriser, små børn, problemer i parforholdet eller familien, sygdom i familien, husombygning, usikkerhed om livssituation, dårlig søvn, manglende egenomsorg mm. Altså også i privatlivet en ubalance imellem ressourcer og krav.

Ofte er en kombination af flere ting i spil samtidig inden stress symptomerne melder sig.

At finde balancen igen

En holistisk tilgang, der favner din psyke, krop og dit sociale liv her og nu, er særligt velegnet i behandlingen af stress. Lad mig hjælpe dig på vej med at genfinde roen og glæden i dit liv. Ved samtale om dine symptomer, din livssituation og dine muligheder for forandring vil jeg hjælpe dig på vej.

Mange kan have glæde af afspænding /psykomotorisk behandling til at give kroppen en hjælpende hånd til at finde vejen fra stress til balance.

Læs mere om årsager til stress, symptomer mm. på min blog. Og læs mere om psykomotorisk behandling til stress. Du er også velkommen til at høre min guidede meditation i skoven.