Skip to main content
Fodfæste i livets kriser

Fodfæste i livets kriser


Lad mig hjælpe dig med at finde fodfæste i livets kriser. Man kan se livet som kapitler. Indimellem vil et kapitel slutte og et nyt skal begynde. Det er ikke altid nemt at skulle skifte kapitel i livet. At erkende at noget er slut og finde sig til rette i det nye. Nogle gange kan det være så svært, at det opleves som en krise i livet og vi kan miste fodfæstet.

Hvis vi oplever et stort tab vil vi blive berørt eksistentielt. Det kan fx være, hvis en der står os nær dør, hvor vi mærker sorgen og savnet over den vi har mistet. Og samtidig konfronteres med vores egen død. Det kan opleves meningsløst og vi kan pludselig føle os meget alene.

En skilsmisse er også et tab og et stort skift i livet, hvor vi kan miste fodfæstet for en tid. Uanset om det er dig eller din partner, der ønskede skilsmissen.

Når voksne børn flytter hjemmefra, ved ophør af arbejde eller ved sygdom, bringer det livsforandringer, som kan være svære at finde sig til rette i.

Forandringer og valg i livet

Vi vil alle i livet til tider møde store forandringer, skift i livet og valg vi skal foretage, som vedrører vores fremtid. Valg af studie og arbejde. Vil jeg have børn? Kan jeg få børn? Skal jeg flytte og hvor vil jeg bo? Runde fødselsdage – især dem, hvor man ikke er helt ung længere, er steder i livet, som berører os eksistentielt.

Livet er i kapitler, hvor nogle muligheder tilhører visse tidspunkter i livet, og dermed ophører en dag. Det kan skærpe vores opmærksomhed på, om vores eget liv har et tilfredsstillende indhold, eller om det opleves meningsløst. Lad mig hjælpe dig med at finde ny mening, indhold og tilfredshed.

Når du finder fodfæste i livets kriser, kan der åbnes for en ny styrke og udvikling. I terapien vil vi sammen prøve at finde ind til det, der giver værdi i livet for dig, og undersøge de muligheder og begrænsninger der er.