Skip to main content
Slip angsten

Slip angsten


Angst og frygt er en af vores naturlige grundfølelser. Den hjælper med at sikre vores overlevelse i farlige situationer og aktiverer vores kamp/flugt system. Men angst kan blive så indgribende, at den forhindrer os i at udfolde vores almindelige liv. Slip angsten – den som bliver for meget.

Måske ved du ikke, hvorfor angsten kommer. Den opstår uventet, pludseligt som en meget ubehagelig kropslig oplevelse. Eller måske er den knyttet til bestemte situationer, det kan f.eks. være præstationsangst, social angst, angst for fremtiden el.lign.

Angsten opleves meget fysisk og kan virke overvældende og meget ubehagelig. Symptomer som vejrtrækningsbesvær, svimmelhed, mavesmerter, kvalme, trykken for brystet, hovedpine og hjertebanken m.m. kan være symptomer på akut angst.

Har du en generaliseret angst, hvor du er ængstelig, anspændt og bekymret? Oplever du til tider panikangst i bestemte situationer? Eller har du social angst, hvor du bliver så bange for kritisk opmærksomhed fra andre, at du helst bliver hjemme? Uanset hvornår eller hvordan du oplever angsten, vil jeg hjælpe dig med at forstå og slippe angsten. Lad den ikke blive hæmmende for det, du egentlig gerne vil i dit liv.

Hvad er årsagen?

Det kan være en stor hjælp at finde frem til årsagen til din angst. Om det kommer fra traumatiske hændelser i livet eller fra andre oplevelser i din historie.

Angst kan også udspringe af lang tids overbelastning/ stress. Angst og svær stress ligner kropsligt hinanden og kan give en intens følelse af at være låst fast i sig selv. Det viser sig som fysisk svært ubehag, nogle gange med katastrofetanker, andre gange uden bevidste tanker om at være bange.

Måske føler du dig meget alene med din ubehagelige angst, fordi du ikke har fortalt nogen om det.

Angsten i sig selv er ikke farlig. Men den kan blive meget hæmmende for din livsudfoldelse. Oplever du dig plaget af angst, og ønsker at livet skal leves med mere lethed og glæde, hjælper jeg dig gerne på vej.